poniedziałek, 29 września 2014

Kanapki z indykiem serem cammembert i suszonymi pomidorami









Angielskie śniadanie, szybkie jeśli macie pieczoną pierś z indyka. A jak nie to warto poświęcić 30 minut i ją upiec. Smacznego ;-)








Składniki:

250g piersi z indyka
1 cammembert
słoik pomidorów suszonych (np. z ziołami w oleju rzepakowym)
3 bułki ( w zależności od upodobań, np. wielozbożowe)



Przygotowanie: 


Pierś z indyka piekę w temperaturze 180 st. około 25 minut, bułki podgrzewam pod koniec pieczenia mięsa, w piekarniku lub w tosterze. Na rozkrojoną wcześniej bułkę nakładam kolejno: suszone pomidory, następnie ser cammembert a na to pokrojoną w plastry pierś. Kanapki są bardzo syte, nadają się zarówno  na drugie śniadanie jak i na obiad.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz