czwartek, 2 października 2014

Dietetyczna pasta z avokado i tuńczyka




Szybko i smacznie. Przede wszystkim kwasy omega i zdrowy tłuszcz.











Składniki:

avocado (najlepiej dojrzałe)
jajko (mogą być przepiórcze wtedy 5-6 sztuk)
puszka tuńczyka (u mnie w sosie własnym)
oliwa z oliwek
pieprz
sól (ja używam różowej)

W wersji mniej dietetycznej ;-) można dodać majonez 1 łyżkę




Przygotowanie:

Avokado przekroić na pół wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ rozgnieść widelcem, dodać tuńczyka, jajka (ja z lenistwa) ścieram na tarce, ewentualnie pokroić drobniutko, Dodać oliwę, sół , pieprz (opcjonalnie majonez) wszystko wymieszać. Pasta jest super na kolację z bułeczką chlebkiem lub pieczywkiem Wasa,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz