Mini serniczki






Kolejna wersja babeczek tym razem są to mini serniczki z ciasteczkiem Oreo na spodzie.










Składniki (na ok. 14 sztuk):

500 g twarogu
ciasteczka oreo (opak. 154 g)
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki skrobi ziemniaczanej (lub budyniu)
paczka wiórek kokosowych
2 jajka
3/4 szklanki cukru brązowego (ja zmniejszyłam do połowy szklanki)
2 banany
ewentualnie sok z 1/2 cytryny



Przygotowanie:

Twaróg miksujemy (na średnich lub niskich obrotach) z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy budyń i wiórki kokosowe (większą część) gdy masa będzie już w miarę jednolita dodajemy jajka do połączenia. Szykujemy formę na muffiny i papilotki na dno każdej kładziemy ciastko oreo następnie banany pokrojone na plasterki mogą być skropione sokiem z cytryny (żeby nie robiły się brązowe) na to kładziemy po łyżce twarogu, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (temp. 150-160 st.) na 30 minut. Gdy przestygną posypujemy cukrem pomieszanym z wiórkami kokosowymi. Można włożyć do lodówki (ja tego nie robię bo później ciężko ściągnąć papierki). Smacznego

Komentarze

Popularne posty