wtorek, 14 października 2014

Smoothie z avokado i szpinakiem... i mleko migdałowe I





Wszyscy robią smoothie ja też postanowiłam zrobić.... moje będzie delikatnie słodkie z migdałami bananem i odrobiną szpinaku












Składniki na 3 szklanki 250 ml:

pół dojrzałego avokado
łyżeczka miodu ( np. rzepakowy)
2 banany
duża garść liści szpinaku
mleko migdałowe




Mleko migdałowe : 


1 szklankę migdałów zalewamy wodą i zostawiamy na noc lub w szybszej wersji na godzinę żeby się namoczyły, następnie przelewamy migdały z wodą do blendera i dodajemy drugą szklankę wody, miksujemy parę minut i przelewamy wszystko przez sitko, pulpę z migdałów odstawiamy możemy ją wykorzystać do ciasta, muffinów lub do jogurtu z musli, szklankę mleka migdałowego (wyjdą nam go w sumie 2) wlewamy do blendera  i robimy smoothie ;-)


Przygotowanie: 


Szklankę mleka migdałowego, garść szpinaku, dwa banany  avokado i łyżkę miodu blendujemy na gładko przelewamy do szklanek i pijemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz