sobota, 22 listopada 2014

Avokado z jajkiem?




Wszyscy podejrzewam znamy pastę z jajek, ja robię taką pastę z tuńczykiem i avokado a dlaczego by nie zrobić jajecznej z samym avokado? Może warto spróbować?








Składniki:

1 dojrzałe avokado
2 jajka ugotowane na twardo (uważam, że super by się sprawdziły przepiórcze bo są delikatne ale to przy okazji)
pół małej cebulki lub 1 ząbek czosnku
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka musztardy Dijon (lub innej ta jest ostra i zrównoważy smak)
sól morska
pieprz


Przygotowanie:


Avokado wydrążamy łyżeczką (pestkę usuwamy), kroimy w kostkę lub w wersji dla leniwych (czyli dla mnie) wrzucamy do miseczki, jajka kroimy również w  kostkę (duże kawałki), dodajemy cebulkę (lub czosnek jak wolicie), majonez i musztardę. Przyprawiamy do smaku i mieszamy delikatnie posypujemy szczypiorkiem. Ja podałam na śniadanko z kawałkiem polędwicy i pomidorkiem. Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz