wtorek, 11 listopada 2014

Czekoladowe naleśniki bezglutenowe









Dzisiaj troszkę grzesznie, zamiast trzymać się diety przygotowałam mocno czekoladowe naleśniki słodzone bananem, były poprostu pyszne i nie zawierały glutenu








Składniki (na 7 sztuk):

4 łyżki mąki gryczanej
4 łyżki mąki ryżowej
4 łyżki skrobi ziemniaczanej
1 jajko
1 banan
0,5 l mleka 2,0%
4 łyżki ciemnego kakao
niewielka ilość oleju roślinnego lub roztopionego masła




Przygotowanie:

Mleko blendujemy z bananem jajkiem i kakao na gładką masę, przelewamy do miski dodajemy mąkę mieszamy dokładnie żeby nie było grudek, dodajemy tłuszcz. Smażymy na oleju, maśle lub na smalcu wieprzowym. Podajemy np z bitą śmietaną serkiem homogenizowanym lub jak u mnie z sosem waniliowym i dżemem malinowym. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz