środa, 5 listopada 2014

Domowy serek homogenizowany (bezglutenowy deser)








Domowy serek homogenizowany. Przygotowanie zajmuje parę minut a mamy zdrowe i smaczne śniadanie lub podwieczorek.








Składniki: 

250 g twarogu (domowej roboty- kupiony)
3 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki cukru trzcinowego
1/2 szklanki maślanki




Przygotowanie:


Twaróg miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, przez jakieś 5 minut na wysokich obrotach, następnie przestawiamy mikser na niskie obroty i dodajemy maślankę, miksujemy jeszcze parę minut do połączenia składników. Podajemy z granolą, owocami, dżemem lub sam. Smacznego

1 komentarz:

  1. Serek wygląda na mega apetyczny i warto się nim z pewnością zainteresować :) Z przyjemnością wypróbuję w najbliższym czasie :)

    OdpowiedzUsuń