sobota, 8 listopada 2014

Indyk curry kanapka







Dzisiaj dla odmiany kuchnia indyjska, delikatnie pikantne kanapki z sałatką curry, indykiem
chrupiącymi orzechami, selerem i słodkimi rodzynkami.









Składniki: 

250g piersi z indyka (może być z kurczaka)
chutney z mango
majonez
garść orzechów laskowych
garść rodzynek
seler naciowy (jasnozielonym)
sól, pieprz
przyprawa curry w proszku
4 bułki wieloziarniste

Przygotowanie:


Indyka kroimy na małe kawałki, podsmażamy przez chwilę  na smalcu z gęsi (lub na innym tłuszczu)
zalewamy kubkiem wody i gotujemy aż woda zupełnie wyparuje, trwa to około 20 minut,  szykujemy dressing: majonez mieszamy z chutneyem i przyprawą curry (1-2 łyżeczki), orzechy kroimy lub rozbijamy tłuczkiem do mięsa, dodajemy razem z rodzynkami i pokrojonym selerem naciowym całość mieszamy, odstawiamy do lodówki. Czekamy aż indyk wystygnie jak będzie już zimny mieszamy z dressingiem  i nakładamy na świeże bułki. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz