środa, 12 listopada 2014

Makaron z kiełbasą i twarogiem wiejskim




Dzisiaj bez wymyślnych przepisów, prosty pomysł na obiad, makaron trochę kiełbasy podwędzanej i twaróg wiejski, (u mnie zwykły makaron pszenny) można użyć bezglutenowego czy razowego, jak kto lubi ;-)







Składniki (na 3 porcje):

225 g makaronu
2 kiełbasy
300 g twarogu
trochę tłuszczu
sól, pieprz


Przygotowanie:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (u mnie 2 minuty krócej), kiełbaskę podsmażamy np. na smalcu, ugotowany makaron dodajemy na patelnię z kiełbasą i częścią twarogu i jeszcze chwilę smażymy około 5 minut, nakładamy na talerze i dodajemy pozostały twaróg, można również dodać trochę tartego sera żółtego. Smacznego ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz