Muffiny budyniowe z dżemem malinowym





Kolejny pomysł na muffiny tym razem z budyniem i moim własnym domowej roboty dżemem malinowym. Pyszne :-)










Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru trzcinowego (ja dałam mniej ok 1/2 szklanki)
1 szklanka mleka
1 jajko
wiórki kokosowe
budyń waniliowy
100 g masła rozpuszczonego i przestudzonego



Przygotowanie:


Zaczynamy od przygotowania budyniu, według instrukcji na opakowaniu  (zmniejszyłam ilość cukru dałam 2 łyżeczki zamiast 2 łyżek), mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, wiórki, masło, jajko, mleko i mieszamy, szykujemy papilotki  nakładamy ciasto, następnie budyń       i znowu ciasto, do 3/4 wysokości papilotek (muffinów wyszło 16 szt), pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 st., studzimy i podajemy np. z dżemem malinowym lub z bitą śmietaną.

Komentarze

Popularne posty