poniedziałek, 1 grudnia 2014

Chrupiąca kanapka z boczkiem



Wczorajsza kolacja, hmm wymyśliłam sobie kanapkę z chleba żytniego z avokado zamiast masła plasterkami chrupiącego boczku i jajkiem na twardo. Były zdrowe i prawie dietetyczne gdyby nie ten boczek ;-)










Składniki (na 3 kanapki):

3 długie plastry boczku surowego wędzonego
2 jajka
pół avokado


Przygotowanie:

Boczek smażymy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (wytopi się z niego dość dużo, dodatkowy nie będzie nam potrzebny), jajka gotujemy na twardo ok. 10 minut, avokado wydrążamy łyżeczką i rozsmarowujemy na chlebie, na to kładziemy usmażony boczek i ugotowane jajko. I to wszystko. Prosta i smaczna kanapka. Tłuszczu z boczku nie wylewamy, przyda się do jutrzejszego obiadu. Smacznego ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz