Gulasz z sarny








Udało mi się dostać w sklepie sarninę więc dzisiaj pyszny zakrapiany winem gulasz.












Składniki (dla 3 osób):

0,5 kg sarniny
pół małej cebuli
3 ząbki czosnku
ziele angielskie
liść laurowy
owoce jałowca (rozgniatamy)
1 łyżeczka rozmaryn (suszony)
150 ml czerwonego półwytrawnego wina
smalec z gęsi
trochę wody
włoskie pomidory gotowane
sól
pieprz kolorowy
łyżka masła


Przygotowanie:

Mięso pokroić na kawałki, obsmażyć z czosnkiem na smalcu, następnie dodać wszystkie zioła i wino, dolewamy również trochę wody i gotujemy do miękkości, na koniec dodajemy łyżkę masła i pomidory, gotujemy jeszcze z 5-7 minut, a następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Ja podałam z surówką z kapusty i jabłka. Smacznego

Komentarze

Popularne posty