poniedziałek, 22 grudnia 2014

Jajecznica z serem feta, kaparami i wiórkami pomidorowymi



Szybka smaczna lekko słona kolacja, feta pomidorowe wiórki i kapary.












Składniki:



6 jajek
pół kostki sera feta (Arla z ziołami prowansalskimi)
łyżka masła lurpak
czosnek
wiórki pomidorowego Bruschetta (zdjęcie poniżej)

Ser feta kroimy w kosteczek i wrzucamy na 20 minut w zalewę z oliwy, czosnku suszonych pomidorów i kaparów (można kupić również gotową fetę w zalewie chyba również z Arli), czosnek podsmażamy na maśle i dodajemy jajka, obsmażamy aż jajka się zetną dodajemy szczyptę soli, pieprz i wiórki pomidorów (ja kupiłam w Kołobrzeskim sklepie ekologicznym Zagroda) ewentualnie można dodać suszone pomidory pokrojone w paski. Podajemy np. z chlebkiem żytnim. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz