środa, 31 grudnia 2014

Mini hot dogi w cieście francuskim









Ostatnia propozycja szybkiej przekąski na przyjęcie Sylwestrowe lub inną okazję








Składniki:

0,5 kg parówek (u mnie Gucie z Gzelli)
gotowe ciasto francuskie
jajko
koperek suszony

Dodatkowo:

ketchup
musztarda


Przygotowanie:

Ciasto wałkujemy dość cienko (trzeba podsypać mąką), kroimy na cienkie paski, parówki obieramy z folii, tniemy na pół i zawijamy ciastem (potrzebne są nie duże kawałki, ja każdy pasek kroiłam na 4-5 części), smarujemy  rozbełtanym jajkiem układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i papierem do pieczenia (wysmarowanym tłuszczem!), posypujemy i pieczemy tyle czasu ile podaje producent (paróweczki ze dwa razy trzeba obrócić inaczej się popalą). Podajemy z ketchupem i musztardą Smacznego i Szczęśliwego Nowego Roku 2015.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz