środa, 3 grudnia 2014

Proste łazanki





Makaron z kapustką, kiełbasą i boczkiem.
Czyli pyszne łazanki robione na smalcu ;-) Jak lubicie to polecam ten przepis.









Składniki: (3 porcje):

200 g makaronu łazanki
0,5 kg kapusty kiszonej
30-40 g boczku surowego
1,5 kiełbasy podwędzanej
dużo smalcu (lub innego tłuszczu)
kawałek cebulki


Przygotowanie:

Kapustę gotujemy w wodzie około 45-60 minut (aż będzie miękka u mnie gotowała się długo), dodajemy trochę smalcu. Boczek, kiełbasę i cebulę kroimy na małe kawałki, obsmażamy, w trakcie gotowania kapusty gotujemy makaron na łazanki według instrukcji na opakowaniu  Następnie kapustę i makaron przekładamy na patelnię i chwilę podgrzewamy razem z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Przepis jest bardzo prosty a łazanki pyszne. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz