Sałatka z szynki parmeńskiej, mozzarelli, gruszki... i pestek granata








Oryginalnie robię z tych składników takie ruloniki na przekąskę jak przychodzą do nas znajomi. Dzisiaj przedstawię to w formie sałatki i dodam granata, bo to bomba witaminowa. 








Składniki: ( z tej ilości na 2 osoby)

1 opak. szynki parmeńskiej
dojrzała gruszka
kulka mozzarelli
trochę pestek granata

Przygotowanie:

Szynkę kroimy na paski, to samo robimy z gruszką i mozzarellą. układamy wszystko na talerzu, posypujemy pestkami granata. Jak robię z tego ruloniki to nie dodaję granata (aczkolwiek można) na plasterku szynki (suszonej z Borów) układam mozzarellę i gruszkę i zawijam. Wychodzi z tego taka mała szybka przekąska na raz, jak mamy mało czasu na przygotowania ;-) Smacznego



Komentarze

Popularne posty