piątek, 23 stycznia 2015

Croissanty z nuttellą









Dzisiaj zaprezentuje Wam szybkie rogaliki z nutellą na drugie śniadanie lub do popołudniowej kawy bądź też herbaty.



Składniki:

ciasto francuskie (na croissanty okrągłe)
nutella
1 jajko



Przygotowanie:

Ciasto rozwijamy delikatnie wałkujemy na papierze i kroimy na 8 równych trójkątów, nakładamy po łyżeczce nutelli i zwijamy aż powstaną rogaliki, wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika pieczemy w temp. ok. 180 st. Posypujemy cukrem pudrem lub czekoladową posypką (aczkolwiek niekoniecznie). Smacznego 

5 komentarzy:

  1. wpraszam się na to zniewalające śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie proste a pyszne, następnym razem zrobię z dżemem lub konfiturą :-)

    OdpowiedzUsuń