środa, 14 stycznia 2015

Guacamole







Ostatnio pasta ta nie wyszła mi tak jakbym chciała więc zrobiłam drugą tym razem będzie do nachosów. Mój narzeczony uwielbia tą ze słoika, a ja wolę podawać domowej roboty. Zapraszam do korzystania z przepisu bo pasta wyszła bardzo fajna i przede wszystkim zdrowa.






Składniki:

1 dojrzałe avokado (nie wybierajcie przypadkiem błyszczącego, bo jest gumowe)
1/2 limonki
2-3 pomidorki koktajlowe
czerwona cebula
papryczka chili
natka pietruszki (powinna być kolendra)
sól i pieprz


Przygotowanie:

Avokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę, wyciągamy łyżeczką, mocno skrapiamy limonką i mieszamy widelcem przy okazji rozdrabniając na pastę, papryczkę i cebulę (tak 1/4 wielkości) oraz natkę siekamy. Pomidorki kroimy drobno dodajemy do pasty, wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Smacznego




2 komentarze:

  1. Jak się nie udaje to trzeba nadal próbować :) Pasta pewnie tym razem wyszła pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj dokładnie tym razem była idealna :-)

      Usuń