piątek, 30 stycznia 2015

Tarta z ciasta francuskiego z salami





Propozycja na tartę z gotowego ciasta francuskiego.  Nie jest to danie dietetyczne, ale za to bardzo smaczne. Zapraszam do spróbowania.









Składniki:

1 op. okrągłego ciasta francuskiego
mała czerwona cebulka
mozzarella Zott (bez gmo)
pomidorki koktajlowe
opakowanie salami (Balcerzak)
ser pleśniowy (u mnie cambrozola)
pieprz



Przygotowanie:


Ciasto wałkujemy przekładamy do foremki do tarty, (formę podsypujemy mąką), nakłuwamy widelcem, następnie układamy salami, mozzarellę, pokruszony ser pleśniowy, cebulkę kroimy w piórka i rozsypujemy po całości ciasta, pomidorki kroimy na ćwiartki i kładziemy tam gdzie nie ma sera. Na koniec posypujemy pieprzem (może być kolorowy), wstawićamy do piekarnika na 170-180 st. i pieczemy przez 25 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz