Domowe nachosy





Zdrowa przekąska przygotowana w domu z tortilli własnej roboty. Zapraszam do wypróbowania przepisu. 










Składniki:


kilka tortilli pszennych/żytnich
oliwa z oliwek
papryka łagodna i pikantna (może być wędzona)
sól




Przygotowanie:




Tortille podgrzewamy lekko na patelni, kroimy w trójkąty, wyjdzie po 8 sztuk, z  oliwy i papryki robimy paprykowe smarowidło  dodajemy szczyptę soli do smaku, nasze ,,nachosy'' smarujemy z jednej i drugiej strony oliwą i w wstawiamy na blaszce wyłożonej papierem  (wysmarowanym tłuszczem!) i pieczemy ok 10 minut (lub dłużej) przynajmniej raz przewracamy aż zrobią się chrupiące i rumiane. Temperatura pieczenia 180 stopni. Podajemy z pastą guacamole lub ulubionym sosem.

Komentarze

Popularne posty