niedziela, 8 marca 2015

Dip serowy










Jest to ostatni sos do nachosów jaki chciałam zaprezentować, przez szykowanie nachosów i dipów w domu narobiłam sobie tylko dodatkowej pracy, bo moje szczęście na sklepowe kręci teraz nosem, ale co tam... niech będzie smacznie, zdrowo i domowo ;-)







Składniki:

1/2 szklanki mleka
serki topione (200 g)
papryka wędzona do smaku
parmezan
domowe nachosy (u mnie tym razem solone)





Przygotowanie:




Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy serki topione i mieszamy aż się rozpuszczą (na małym ogniu) wymaga to dużo cierpliwości! (zrobiony na dużym ogniu w sposób niecierpliwy :-) niestety się zwarzy). doprawiamy papryką, parmezanem i ewentualnie koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego

4 komentarze:

  1. dzisiaj taki zrobię! mam straszną ochotę na takie jedzonko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam, moje szczęście stwierdziło, że super wyszedł ten sosik, a jest prosty i na pewno zdrowszy niż ten ze sklepu

      Usuń
  2. Nie robiłam jeszcze domowych nachosów może polecisz mi jakiś przepis

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://www.wariatkawkuchni.pl/2015/02/tortille-pszenne-razowe-z-ziarnami.html robię tortille z tego przepisu, kroję w trójkąty i piękę w piekarniku około 4-5 minut na stronę czasami są tylko solone a czasem smaruję je olejem z wędzoną słodką papryką

      Usuń