Dorsz z kapustą kiszoną











Dzisiaj rybka, smażona na smalcu w panierce z mąki jako dodatek kapusta kiszona z jabłkiem i cebulką a do tego ćwiartki cytrynki. 






Składniki:

6 filetów dorsza
mąka pszenna 
250 g kapusty kiszonej
jabłko
mała cebulka 
odrobina oliwy/ oleju
sól i pieprz



Przygotowanie:


Dorsza myjemy, wycinamy płetwy i solimy, odstawiamy na parę minut, w tym czasie szykujemy surówkę, kapustę przekładamy do miski, trzemy jabłko, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i trochę oleju, mieszamy. Rybę obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu aż się zarumieni. Podajemy z tymiankiem i ćwiartkami cytryny. Smacznego 

Komentarze

  1. uwielbiam kapuche w połączeniu z rybką! nic więcej do szczęścia nie trzeba :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie nic więcej nie potrzeba :-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty