czwartek, 26 marca 2015

Jagnięcina z warzywami







Moje ulubione mięso, delikatnie przygotowane na masełku z dodatkiem czosnku i tymianku podane z warzywami kokosowymi. 













Składniki:


600 g udźca jagnięcego
czosnek
świeży tymianek
sól różowa
spory kawałek masła 82% tłuszczu
olej kokosowy 

bakłażan
cukinia 
marchew
wiórki kokosowe




Przygotowanie:



Warzywa obsmażamy na oleju kokosowym (ok. 10-15 minut) z wiórkami na jednej patelni, na drugiej rozpuszczamy masło wrzucamy tymianek i rozgnieciony czosnek obsmażamy parę sekund i dodajemy nasze udźce z jagnięciny (smażymy w sumie 12 minut) , kładziemy najpierw na jednej stronie na 6 minut, następnie solimy i odwracamy. Podajemy z warzywami i posiekanym świeżym tymiankiem oraz angielskim sosem miętowym np. Colman's. Smacznego.

2 komentarze:

  1. Wygląda bosko :) ciekawa jestem smaku bo nie przypominam sobie abym jadła jagnięcinę, hmm.. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja bardzo bardzo lubię, jest przepyszne aczkolwiek drogie, powiem ci tak, są ludzie którzy tak jak ja uwielbiają a są też tacy którzy nie cierpią, dobrze przygotowane jest rewelacyjne. Polecam, bywa czasem w lidlu przy okazji tygodnia portugalskiego, a ja ostatnio kupiłam w biedronce.

      Usuń