poniedziałek, 30 marca 2015

Kanapki z avokado i łososiem





Przedstawiam Wam pyszne kanapki z moim ulubionym połączeniem jest to avokado, łosoś i pomidorki koktajlowe a do picia zielona herbata. U mnie była to wczesna kolacja a dla Was może być śniadanie lub kanapki do pracy czy szkoły.









Składniki:


1 dojrzałe avokado
100 g łososia (jak najbardziej blady)
sól różowa (lub inna)
parę kropli oliwy
natka pietruszki
ćwiartka cytryny/limonki



Przygotowanie:



Avokado kroimy na pół usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ (od razu do miseczki), rozgniatamy widelcem, dodajemy oliwę, sól i sok z cytryny. Całość mieszamy nakładamy na pieczywo, przykrywamy plasterkiem łososia i natką pietruszki. Zjadamy, najlepiej zaraz po przygotowaniu. Podajemy z pomidorkami. Smacznego 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz