Pasta z makreli







Jest to druga moja ulubiona pasta, mama szykowała mi ją jak byłam mały niejadkiem :-) teraz uwielbiam kiedyś.... niekoniecznie ;-)









Składniki:


1 jajko ugotowane na twardo
pół makreli wędzonej
1/2 cebulki
natka pietruszki/ szczypiorek (w zależności od tego co lubicie bardziej)
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka ostrej musztardy (u mnie Dijon)
sól i pieprz



Przygotowanie:


Jajko gotujemy na twardo, makrelę pozbawiamy ości, gdy jajko jest już ugotowane obieramy (wiadomo! ;-)) i ścieramy na tarce (zwykle tak to właśnie robię), dodajemy cebulkę, majonez, musztardę i posiekane zioła, doprawiamy do smaku (u mnie tylko pieprz soli raczej nie jadam). Mieszamy dokładnie i podajemy z pieczywem i np. pomidorkami. Smacznego

Komentarze

Popularne posty