Portugalska pasta z sardynek






Witam Was serdecznie tego pięknego ranka! Jak wiecie lubię różne kuchnie,  tym razem prezentuję Wam portugalską a z niej smaczną pastę z sardynek. Bogata w kwasy omega delikatnie pikantna. Idealna na dietetyczne zdrowe śniadanie.







Składniki:

1 mała puszka sardynek w oliwie z oliwek (np. King Oscar )
mała cebulka
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka pikantnej musztardy (np. Dijon)
natka pietruszki
mała cebulka
sól różowa
świeżo mielony pieprz
1 łyżeczka oliwy
szczypta papryki wędzonej pikantnej



Przygotowanie:



Sardynki rozgniatamy widelcem  w małej miseczce, dodajemy posiekaną pietruszkę i cebulkę, majonez oraz musztardę doprawiamy solą, pieprzem i papryką wędzoną, mieszamy wszystko dokładnie, nakładamy na talerzyk. Podajemy z oliwkami tak dla przekory hiszpańskimi oraz pomidorem najlepiej polskim :-) Smacznego

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty