piątek, 29 maja 2015

Jarzynowa z młodych warzyw










Ostatnio często jemy zupy chętniej niż mięso, nie jest to normalne u mnie w domu, bo jak nie mamy mięsa to ciężko się najeść i zaraz coś się podjada, ale i od mięsa czasem trzeba odpocząć więc przedstawiam Wam prostą zupę jarzynową z młodych warzyw z dodatkiem groszku. 




Składniki:


1/2 główki kalafiora
2 marchewki
1 pietruszka
2 ziemniaczki
końcówki szparagów
2 szyjki kacze (na wywar)
2 łyżki jogurtu lub śmietany 18 %
sól i pieprz
mała puszka groszku konserwowego



Przygotowanie:



Do garnuszka wlewamy 1 litr wody, dodajemy mięso (lub kość) delikatnie solimy i gotujemy 25-30 minut, następnie dodajemy warzywa (oprócz groszku) i gotujemy aż będą miękkie, przyprawiamy tak jak lubimy dodajemy śmietanę/jogurt mieszamy czekamy aż się zagotuje, posypujemy koperkiem i podajemy. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz