niedziela, 24 maja 2015

Sos czosnkowy











Lekko odchudzony sos czosnkowy, idealny np. do hamburgerów, kanapek, czy też mięsa z grilla, patelni czy piekarnika. 




Składniki:


jogurt naturalny (u mnie typu greckiego 3-4 łyżki)
czosnek
koperek świeży (ja miałam suszony w domu)
sól
pieprz kolorowy
parę kropli soku z cytryny
majonez (pominęłam, bo to wersja dietetyczna, ale normalnie bym dała ok. 2 łyżeczek)



Przygotowanie:



Czosnek rozcieramy na papkę, do miseczki nakładamy jogurt naturalny, roztarty w dłoniach koperek (jeżeli jest to wersja ze świeżym koperkiem to poprostu siekamy), dodajemy parę kropli soku z cytryny, sól, pieprz kolorowy (świeżo zmielony), czosnek i wszystko mieszamy wkładamy do lodówki (uważam, że zimny jest lepszy). Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz