niedziela, 21 czerwca 2015

Jaglanka bananowa










Miałam ochotę zjeść na śniadanko coś zdrowego za kaszą jaglaną nie przepadam, bo nie umiem jej zrobić na sypko wybór padł na płatki jaglane. Prosta jaglanka z dodatkiem banana.




Składniki:

2 łyżeczki nasion chia
pół szklanki płatków jaglanych eko
1 szklanka mleka (u mnie od krówki można użyć dowolnego)
1/2 banana
1 łyżeczka syropu klonowego (można użyć innego)




Przygotowanie:



Wieczorem zalewamy nasionka chia 1/2 szklanki mleka i dodajemy łyżeczkę słodziwa (u mnie syrop klonowy) odstawiamy na 15 minut, następnie mieszamy i chowamy do lodówki na noc, rano do szklanki z nasionkami dodajemy płatki jaglane i mieszamy. W garnuszku podgrzewamy na dnie wodę, gdy się zagotuje dolewamy 1/2 szklanki mleka i płatki jaglane z nasionkami. Gotujemy około 10-12 minut co jakiś czas mieszając. Po upływie tego czasu przelewamy do miseczki na wierzchu kładziemy pokrojonego w plasterki banana i zjadamy. Smacznego

4 komentarze:

  1. Ja robiłam przed chwilą płatki jaglane z musem truskawkowym, pychotka.
    Ta Twoja jaglanka wygląda super pewnie też tak smakuje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też muszę zrobić z musem truskawkowym, z bananami był pyszna

      Usuń