piątek, 12 czerwca 2015

Krem z zielonych szparagów

















Ponieważ jest za gorąco na jedzenie mięsa (bynajmniej dla mnie) prezentuję Wam kolejną zupę- krem tym razem z zielonych szparagów.



Składniki:


duży pęczek zielonych szparagów
2 marchewki
2 małe młode ziemniaczki
pietruszka
kawałek selera
kilka plastrów boczku surowego wędzonego
bagietka



Przygotowanie:



Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce, do garnuszka wrzucamy marchew, pietruszkę i końcówki szparagów gotujemy wywar (około 30 minut), po upływie tego czasu dodajemy obrane ziemniaki, wyjmujemy zdrewniałe końcówki szparagów (wyrzucamy) i dodajemy pokrojone w 2-3 cm kawałki te ,,dobre''  gotujemy aż ziemniaki i szparagi zmiękną, wtedy blendujemy wszystko na gładko blenderem ręcznym, boczek obsmażamy na chrupko na patelnię dokładamy kawałki bagietki smażymy (1 minuta na stronę). Krem podajemy z kawałkami szparagów (można lekko obsmażyć z boczkiem), boczkiem i bagietką. Smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz