Krewetki w sosie pomidorowym











Moje kochanie zrobiło mi krewetki, w sosie pomidorowym z dodatkiem soku z limonki (limonka sprawia, że czuć pikantny smak nie trzeba dodawać pieprzu) oraz makaronem. Pychotka. Dla mnie jest mistrzem w przygotowywaniu owoców morza.



Składniki:


500 g krewetek
1 pomidor
sok limonki + skórka
świeża pietruszka
kawałek masła Lurpak
sól różowa
2-3 gniazda  makaronu tagliatelle Barilla
czosnek (opcjonalnie)


Przygotowanie:


Krewetki rozmrażamy, nastawiamy wodę na makaron gotujemy 2 minuty krócej niż podaje producent, nasze owoce morza obsmażamy na maśle około minuty, ścieramy na patelnię pomidora dodajemy sok z limonki oraz skórkę, solimy i dodajemy makaron, całość szybko mieszamy i podajemy na dużym talerzu, posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego 

Komentarze

Popularne posty