Makaron ryżowy z porem i boczkiem










Milion lat temu do rosołu jadłam ten makaron, już nie pamiętam smaku dlatego dzisiaj na szybko makaron ryżowy z boczkiem i młodym porem. Danie bezglutenowe i prawie fit (gdyby nie boczek).





Składniki: 

180 g boczku wędzonego surowego
mały młody por
sos sojowy jasny
100 g makaronu ryżowego
szczypta soli różowej (do wody na makaron)



Przygotowanie:



Boczek i por obsmażamy przez parę minut, makaron wrzucamy do wrzącej osolonej wody (nie gotujemy!) na 3 minuty odcedzamy (zostawiamy parę łyżek wody z gotowania),  przekładamy na patelnię dodajemy wodę z gotowania i obsmażamy przez chwilkę z dodatkiem sosu sojowego. Podajemy na talerze i zjadamy póki ciepłe. Smacznego

Komentarze

  1. Makaronu ryżowego z boczkiem jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam spróbować jest super smaczny

      Usuń
    2. polecam spróbować jest super smaczny

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty