Nutella z avokado










Zamiast sklepowej nutelli bardzo fajny krem można zrobić z avokado, jak wiecie jest ono bogate w kwasy omega 3 i 6 jest to przy okazji zdrowy tłuszcz. Im mniej chemii i konserwantów tym lepiej dla naszych organizmów.




Składniki:

1 dojrzałe avokado
1 dojrzały banan
1 kopiasta łyżeczka miodu (u mnie gryczany)
2 łyżki gorzkiego kakao (np. E. Wedel)
garść orzechów (u mnie migdały)


Przygotowanie:


Avokado kroimy na pół i wydrążamy miąższ (ja wycisnęłam, bo moje avokado było bardzo, bardzo dojrzałe), banana rozgniatamy widelcem, dodajemy miód i orzechy całość mieszamy blenderem (ja to zrobiłam ręcznie przy pomocy łyżki) przekładamy do wyparzonego słoika zakręcamy, wstawiamy do lodówki (lub jemy odrazu) na max. 2 dni. Smacznego

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty