Salsa mango
















Przepyszna salsa z mango, orzeźwiająca, słodka a zarazem lekko pikantna. Dostałam ją do spróbowania przy grillu u znajomych, zaraz też dostałam zlecenie zrobienia jej do nachosów. Dziękuję B. za pomysł.



Składniki:


2 dojrzałe mango
papryczka chili (malutki kawałek)
sok z limonki
kolendra/pietruszka
czerwona cebulka
oliwa z oliwek
sól i pieprz




Przygotowanie:



Dojrzałe mango kroimy, odcinamy od skórki, tniemy w kosteczkę, dodajemy sok z limonki, pokrojoną drobno cebulkę, posiekaną pietruszkę/kolendrę oraz papryczkę chili, solimy dodajemy pieprz i oliwę z oliwek, całość mieszamy. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Salsa jest przepyszna, nadaje się do mięsa (np. karkówki), do chleba (np. grillowanego), a także do nachosów. Jeśli chcecie zrobić z tego sos wystarczy mango zblendować.




Smacznego 

Komentarze

Popularne posty