niedziela, 5 lipca 2015

Jajecznica z kurkami












Jajecznica z kurkami i cebulką smażona na masełku. Pychotka, polecam serdecznie.




Skladniki:



100 g kurek
6 jajek
1/2 małej cebulki
sól
pieprz
kawałek masła
parę łyżek śmietanki 36 %




Przygotowanie:



Jajka myjemy, kurki czyścimy dokładnie, mniejsze pozostawiamy w całości większe kroimy, cebulkę siekamy. Rozgrzewamy patelnię dajemy masło i wrzucamy grzyby oraz cebulę smażymy około 5-7 minut, następnie solimy. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka dodajemy śmietankę i bełtamy całość widelcem, masę jajeczną przelewamy na patelnię i smażymy tak długo jak lubicie u mnie jest lekko ścięta. Podajemy z pomidorem i ewentualnie pieczywem np.ciemnym. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz