Lody na patyku









A co powiecie na domowe lody na patyku? Jestem za! Połączenie mango z czarną porzeczką, jogurtem naturalnym i brązowym cukrem. Słodko-kwaśne bez żadnych konserwantów. Polecam






Składniki:


czarna porzeczka
jogurt naturalny
brązowy cukier 
dojrzałe mango



Przygotowanie: 


Czarną poprzeczkę myjemy i pozbawiony gałązek, następnie miksujemy z cukrem i wlewamy do połowy wysokości foremek do lodów, dodajemy jogurt i mieszany lekko łyżeczką następnie mango odkrywamy (uwaga na pestkę jej włókna są jak włoski dlatego ostrożnie kroimy), miksujemy mango (bez cukru , bo jest to bardzo słodkie) wlewamy do pełnej wysokości ewentualnie uzupełniany jogurtem. Wkładamy do zamrażarki na noc.  Aby było łatwo się do nich dostać wkładamy foremki na chwilę do ciepłej wody. Smacznego 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty