sobota, 18 lipca 2015

Muffiny jagodowe z borówkami











Nadrabiam z muffinami :-) tym razem jagodowe z dodatkiem borówek (w zasadzie pół na pół) ponownie jest to przepis z gazety. 




Składniki:

150 ml mleka zsiadłego
2 jajka
100 g masła (u mnie olej kokosowy)
300 g mąki pszennej razowej
100 g cukru trzcinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka sody
250 g jagód
250 g borówek



Przygotowanie:



W misce mieszamy jogurt, jajka i masło/olej kokosowy, po malutku dodajemy cukier i  mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Mieszamy lub miksujemy na samym końcu dokładamy owoce i jeszcze raz krótko mieszamy. Przelewamy na 3/4 wysokości papilotek pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 170-180 st.





Smacznego

2 komentarze: