środa, 1 lipca 2015

Napój arbuzowy (i... z truskawką)











Pyszny orzeźwiający lekko pikantny napój, schłodzony jest idealny na lato, studzi i wybornie smakuje.






Składniki:


1/2 kg arbuza
1 cm imbiru
1/2 szklanki wody
miód (opcjonalnie 1 łyżeczka)

w wersji z truskawkami dodałam ok. 10 sztuk 
reszta składników pozostała taka sama



Przygotowanie:




Do kielicha miksera wlewamy wodę dodajemy arbuza pokrojonego i pozbawionego pestek, kawałek imbiru i ewentualnie miód miksujemy chwilę (można zblendować ręcznym blenderem) w wersji z truskawkami dodajemy je do miksera razem z arbuzem. Przelewamy do szklanek ( 2 porcje ) wstawiamy na chwilę do lodówki lub dodajemy po kostce lodu i wypijamy jak najszybciej. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz