poniedziałek, 13 lipca 2015

Pasta z bobu











Prosty pomysł na wykorzystanie bobu? Pasta na kanapki, co Wy na to? Bez kombinacji bób, oliwa, masło i kilka innych dodatków.




Składniki:


250 g bobu
sok z cytryny
1/2 czerwonej cebuli
sól i pieprz
spory kawałek masła
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 gałązki mięty
1 gałązka tymianku
parmezan



Przygotowanie:




Bób gotujemy 20-25 minut, następnie studzimy i obieramy, wrzucamy do miseczki rozgniatamy widelcem dodajemy sok z cytryny, podsmażoną cebulkę gałązkę mięty i tymianku, masło i oliwę z oliwek (pasta wychodzi sucha, jeśli takiej nie lubicie dajcie więcej masła lub oliwy) doprawiamy solą, pieprzem i parmezanem. Smarujemy na kanapki i podajemy z pomidorami.



Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz