Fit tortilla z indykiem











Miałam chwilę przerwy w blogowaniu, spowodowaną bardzo ważnymi sprawami. Ale proszę dzisiaj przepis na dietetyczną tortillę z indykiem i warzywami.






Składniki:


300 g piersi z indyka
żółta papryka
pomidor
ogórek
czerwona cebula
ser feta (Arla z ziołami prowansalskimi)
jogurt naturalny
koperek (świeży)
sól, pieprz
curry
papryka słodka i papryka wędzona (również słodka)




Przygotowanie:



Z jogurtu i koperku robimy sos, doprawiamy solą i pieprzem, wstawiamy do lodówki. Indyka kroimy na paski, przyprawiamy curry, solą, pieprzem i papryką, obsmażamy na tłuszczu (u mnie olej kokosowy), przez 5-7 minut. Następnie myjemy wszystkie warzywa i razem z fetą kroimy w paski, kosteczkę czy jak Wam wygodniej. Tortille podgrzewamy (miałam sklepowe) nakładamy sos a następnie resztę składników.


Smacznego

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty