niedziela, 30 sierpnia 2015

Kefir z mleka kokosowego











Prosty kefir bardzo zdrowy dla naszych jelit przygotowany z tłustego mleka kokosowego i kapsułki probiotyku.







Składniki:



puszka mleka kokosowego (17-18 % tłuszczu)
kapsułka probiotyku (u mnie Multilac)
szklanka



Przygotowanie:




Mleczko kokosowe przekładamy do szklanki, dodajemy 1 kapsułkę probiotyku i energicznie mieszamy przykrywamy i odstawiamy na 24 godziny. Po upływie 24 godzin kefir zmienił już zapach z kokosowego na kwaskowaty mieszamy ponownie i znowu odstawiamy na 24 godziny (u mnie stał sobie w cieniu na blacie kuchennym), następnie chowamy do lodówki. Rano można już jeść z dodatkiem np. syropu klonowego.

 Smacznego 

2 komentarze:

  1. bardzo fajny pomysł :)

    zachęcam do wzięcia udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/08/konkurs-pozegnanie-wakacji-z-owocowym.html

    OdpowiedzUsuń