poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Pomidorowa fasolka z indykiem












Nie jest to fasolka po bretońsku, ale coś całkiem podobnego w roli głównej mielony udziec z indyka, pomidory i niewielka ilość fasolki.






Składniki:



2 garści fasoli
250 g mielonego udźca z indyka
pomidory z puszki (u mnie z  tego przepisu (klik)
sól
czerwona cebulka
czosnek
oliwa, smalec z gęsi



Przygotowanie:



Fasolę moczymy w zimnej wodzie i zostawiamy na noc, następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie (pół łyżeczki soli) około 45 minut  (ja przez 15 minut gotowałam na dużym ogniu później zmniejszyłam gaz i przykryłam fasolkę). po upływie 45 minut, płuczemy w zimnej wodzie, odstawiamy. Mięso obsmażamy z czosnkiem na smalcu następnie gotujemy z sosem pomidorowym czosnkiem, fasolą i cebulką. Przez 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ciepłe np. z chlebem. 







Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz