środa, 2 września 2015

Bigos z jarmużu







Ja w zasadzie nie jadam tego hmm warzywa lubi je mój mąż (mi osobiście kojarzy się strasznie wegetariańsko, a ja jestem okropnym mięsożercą :-)), ale na prośbę jednego ze znajomych specjalnie dla jego żony przygotowałam taki oto bigos i... nawet zjadłam. Smaczne było.






Składniki:


pół dużego jarmużu (najlepiej jak najmniej łodyg)
200 g boczku (można zastąpić innym mięsem)
2 duże pomidory 
mała czerwona cebulka
sól i pieprz 
troszkę warzywka/jarzynki (u mnie eko z Rafexu)


Przygotowanie:



Boczek i cebulę  obsmażamy dodajemy jarmuż (trzeba go porządnie umyć bo pełno w nim ziemii i innych), i pokrojone w ćwiartki pomidory gotujemy pod przykryciem 20-30 minut na sam koniec doprawiamy wedle uznania.





Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz