Krem grzybowy z makaronem










Parę dni temu dostałam sporą torbę pięknych grzybów, część ususzyłam, troszkę zamarynowałam a z pozostałej części zrobiłam zupę- krem z makaronem na bazie rosołu.







Składniki:



rosół (lub wywar warzywny)
dużo grzybów 
śmietana 12 %/ jogurt naturalny
sól i pieprz
makaron (u mnie świderki ugotowane al dente)
świeża natka pietruszki



Przygotowanie:


Ja miałam rosół więc ominęło mnie jakieś 30 minut gotowania, jeśli nie macie zaczynamy od gotowania wywaru na zupę (kawałek mięsa, pietruszka, marchew, woda i sól) do rosołu/ wywaru dodajemy dużo grzybów i gotujemy około 45-50 minut, aż grzyby zrobią się miękkie i lekko rozciapane, w między czasie gotujemy makaron (u mnie al dente makaron bio) ,następnie zupę blendujemy blenderem dodajemy 2-3 łyżki jogurtu naturalnego (ewentualnie śmietany), doprawiamy solą i pieprzem. Nalewamy do małych miseczek i podajemy z posiekaną natką pietruszki.





Smacznego

Komentarze

Popularne posty