czwartek, 10 września 2015

Pasta z łososiem






W czasach gdy w sklepie same wynalazki jeśli chodzi o wędliny, sery i inne takie. Ja bardzo lubię przygotowywać różne pasty: rybne, jajeczne a także z avokado, miałam kawałek (solidny) wędzonego łososia w związku z tym zrobiłam pastę u mnie była na kolację, ale równie dobrze może być na śniadanie czy popołudniową przekąskę. 






Składniki:



łosoś wędzony (brzuszek i dzwonek)
2-3 jajka na twardo
szczypiorek
cebulka
majonez (2 łyżeczki)
jogurt naturalny (2 łyżeczki)
sól i pieprz



Przygotowanie:


Łososia oddzielamy od skóry, usuwamy ości, przekładamy do małej miseczki w tym czasie gotujemy jajka na twardo, kroimy drobno szczypiorek i cebulkę, gdy jajka się ugotują i ostygną trzemy je na tarce o drobnych oczkach, dodajemy jogurt i majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na jakiś czas do lodówki (wystarczy 30 minut) , podajemy np. z chlebkiem żytnim i dojrzałym pomidorem. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz