Surówka z czerwonej kapusty












Jak widzicie nie mam czasu na gotowanie, ale szykowałam ostatnio taką oto surówkę, a że cyknęłam jej zdjęcia to proszę bardzo. Podawajcie do obiadu! Polecam bo jest pyszna.





Składniki:


mała czerwona kapusta
2 jabłka
sól
pieprz
cebulka
dowolny olej (u mnie olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia)




Przygotowanie:



Kapustę szatkujemy na tarce (ja mam taką drewnianą strasznie starą specjalnie do kapusty lub drobno kroimy, następnie dodajemy tarte jabłko pokrojoną w kostkę cebulkę doprawiamy solą i pieprzem następnie dodajemy trochę oleju (u mnie rzepakowy z pierwszego tłoczenia zakuiony w Gzeli). Całość mieszamy i odstawiamy na 10 minut do przegryzienia. Na zdjęciu poniżej nasze (moje i mojego męża) obiady kasza jaglana z warzywami i mielonym mięsem z udźca indyka i to samo mięso z brązowym ryżem do tego w/w surówka.


Smacznego

Komentarze

Popularne posty