Mus jabłkowy









Dostaje od znajomego milion kilo jabłek (antonówek przepysznych nie pryskanych) jemy ile się da, ale trzeba też zrobić z nich coś innego, więc od jutra produkuję sok, a dzisiaj mus do naleśników. Co Wy na to? Ja jestem za! 




Składniki:



kilka jabłek
troszkę wody
cynamon
cukier (u mnie brązowy)





Przygotowanie:



Jabłka myjemy i kroimy np. w ćwiartki (janie obieram), do garnuszka wlewamy troszkę wody, wrzucamy jabłka przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż zaczną się rozpadać (ponieważ są to antonówki trwało to 15 minut),następnie słodzimy dodajemy cynamon mieszamy wszystko dokładnie i gasimy gaz. Ja prygotowałam dzisiaj taką małą miseczkę tego musu tyle żeby wystarczyło do naleśników. 



Smacznego.

Komentarze

Popularne posty