Idealna kasza jaglana









Jakiś czas temu miałam straszny problem z ugotowaniem na sypko kaszy jaglanej i szczerze mówiąc nienawidziłam jej z całego serca, była to jedyna kasza która wywoływała u mnie wściekłość, obecnie? opracowałam swoją metodę i kasza jest idealna! 







Składniki:


kasza (1 szklanka)
woda (2,5 szklanki)
szczypta soli 
olej kokosowy (1/2 łyżeczki)




Przygotowanie:



Do garnuszka sypiemy kaszę, solimy (u mnie jest to odrobina soli, jak już kiedyś wspominałam nie używamy prawie wcale) zalewamy zimną! wodą i odpalamy gaz i gotujemy przez 17 minut, gdy woda będzie już ciepła dodajemy olej kokosowy (kaszę co jakiś czas mieszamy żeby nie przywarła do dna) następnie zalewamy zimną wodą i przekładamy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą. Odcedzamy i gotowe, kasza jest sypka i idealnie przygotowana. Polecam wychodzi naprawdę super.


Smacznego :-)

Komentarze

Popularne posty