niedziela, 6 grudnia 2015

Czarny makaron








Znacie ten makaron z sepią? Ja już Wam przedstawiałam przepis na niego z łososiem, a ten dzisiejszy hmmm gdyby nie boczek byłby wegetariański ;-) ale ja jestem bardzo mięsożerna więc nie może taki być. Oryginalnie były tylko warzywa i tak możecie go przygotować.







Składniki:


1 ładny jędrny bakłażan
czosnek
boczek
pomidory suszone
sól morska
pieprz
dużoooo parmezanu
oliwa z oliwek (również duża ilość)




Przygotowanie:




Boczek  kroimy na malutkie kawałki, obsmażamy i dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i pomidory suszone  i czosnek . Makaron gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie, następnie przekładamy na patelnię zmniejszamy jednocześnie gaz do minimum i dodajemy dużo oliwy oraz sól smażymy jeszcze przez minutę i ściągamy z patelni na głębokie talerze, posypujemy startym parmezanem. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz