sobota, 13 lutego 2016

Pasta z wędzonym pstrągiem










Może macie ochotę na kolejną pastę na kanapki? Ja dostałam troszkę pstrąga wędzonego stąd dzisiaj ta pasta. Prosta i szybka i jaka smaczna!





Składniki:


250 g wędzonego pstrąga
2 jaja ugotowane na twardo
szczypiorek
cebulka czerwona
sól i pieprz
2 łyżki majonezu (Winiary)
musztarda piri piri (lub dijon)



Przygotowanie:


Pstrąga siekamy (brzmi to dziwnie jeśli mowa o rybie ,ale tak właśnie robimy), cebulkę i szczypiorek kroimy drobniutko, wszystko wrzucamy do miseczki (ja miałam średniej wielkości żeby było wygodniej mieszać), dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy całość mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki lub odrazu nakładamy na bułkę lub chleb razowy.



Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz